Hlavné pojednávanie v kauze Jany Gvuščovej odročili

23.01.2008 Poprad

Poprad 23. januára (TASR) - Na 13. februára odročil dnes Senát Okresného súdu v Poprade hlavné pojednávanie v kauze študentky Jany Gvuščovej z Matejoviec, ktorá zmizla v septembri 2003 a jej telo sa doposiaľ nenašlo. ...
Z vraždy je obžalovaný Janin bývalý priateľ Štefan B. taktiež z Matejoviec. To, že sa s ním pred smrťou stretávala, potvrdili jej spolužiačky, podľa ktorých mala so Štefanom nezhody a trvala na rozchode.
Rodičia Jany Gvuščovej po skončení pojednávania konštatovali, že postoj príbuzných Štefana B. , ktorí sa nedostavili na dnešné pojednávanie, očakávali. Obaja konštatovali, že o vzťahu obžalovaného s dcérou sa dozvedeli po jej zmiznutí.
\"Mám obavy, že Janku už vôbec nenájdeme, \" uviedol otec. \"Boli by sme radi, keby sa telo našlo, aby sme ju mohli pochovať, \" doplnila matka. Podľa nej obžalovaný nemá čisté svedomie, keďže sa im stále nevie pozrieť do očí. \"Nech vyjde s pravdou von a povie, ako to bolo. Ak je nevinný, prečo uhýba. Ak to bola nehoda, prečo nezavolal pomoc... ? \" kládli otázky nešťastní rodičia.
Jana Gvuščová je nezvestná od 21. septembra 2003, kedy bola na diskotéke v Matejovciach.
Štefan B. sa k vražde bývalej priateľky najprv priznal, neskôr však svoju výpoveď odvolal. Polícii mal ukázať aj miesto v poli, kde telo zakopal. To sa však napriek opakovaným pátraniam doposiaľ nenašlo.
Obžalovaný sa ani dnes k výpovediam svedkov nevyjadroval. Po skončení pojednávania rýchlo a bez slova odišiel.
Polícia po Jane Gvuščovej stále pátra ako po nezvestnej, aj keď sa prípadom jej vraždy zaoberá súd. Rodičia ju doposiaľ nedali vyhlásiť za mŕtvu.
 

Vyberte región

mark